Το φρέσκο ψάρι αν δεν καταναλωθεί αμέσως συντηρείται άνετα για 48 ώρες σε ένα τάπερ στην απλή ψύξη του ψυγείου.
Είναι λάθος ότι τα ψάρια δεν διατηρούνται στη κατάψυξη. Τα ψάρια εφόσον είναι καθαρισμένα από εντόσθια, σπάραχνα, λέπια και πλυμένα, μπορούν να διατηρηθούν για ένα μήνα τουλάχιστον στη κατάψυξη του σπιτιού μας στους -18 βαθμούς.
Το φρέσκο ψάρι είναι σφιχτό, γυαλιστερό (με το σάλιο του, όπως λέμε εμείς οι ψαράδες), με καθαρό μάτι και κόκκινα σπάραχνα. Βέβαια υπάρχουν κάποια ψάρια όπως οι μπακαλιάροι, τα φαγκριά, οι σκορπιοί και κάποια άλλα που όσο φρέσκα και να είναι, μόλις ακουμπήσουνε στο πάγο μπορεί να θολώσουν τα μάτια τους, να μαλακώσουν και να ασπρίσουν λίγο τα σπάραχνα τους. Γι’ αυτό η άποψή μας είναι ότι σίγουρα το φρέσκο ψάρι φαίνεται στο φαγητό.
|